Fizikai agresszió

2011. Mar. 20.
Az agresszió támadást jelent, célja másnak sérelmet, kárt, fájdalmat okozni. Az erőszak erőszakot szül, és a média is jelentősen negatív befolyást gyakorol az agresszív viselkedésre.
A fizikai agresszió témaköre rendkívül fajsúlyos, ezért sajnálatos létezését nem hagyhatjuk figyelmen kívül, akár gyermek, akár felnőtt az azt elszenvedő alany.
Szinte minden esetben az elkövető személyt utólag gyötri a lelkiismeret, és bánja, hogy nem türtőztette indulatait, nem gondolta át a lehetőségeit jobban. Nem ez az egyetlen stratégiai lépés számunkra probléma esetén.



A fizikai agresszió rendkívül káros az áldozat lelkére, a megszégyenülés, megalázottság, kiszolgáltatottság érzését erősíti.
Számos módszer van arra is, ha elfogy az ember türelme, és úgy érzi, a szavak már nem segítenek. Ezeket személyre szabottan kell átgondolni.

Megjegyzendő, hogy sok esetben a verbális agresszió hasonlóan nagy mértékű és maradandó károkat tud okozni, főként ha mások előtt, és gyakran történik.

Törekedjünk erőszakmentességre!

írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.hu







Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük