Házasság szex nélkül

2013. Dec. 8.
Húszas évei elején járó fiatal hölgy írt, hasonló korú párjával három éve házasok, és azóta megszűnt a szexuális életük. Férje 7 éve pszichiátriai kezelés alatt áll, sokféle gyógyszert szed. A férj pár hete már nem nézhet pornót, de a szexualitás témájáról nem szeret beszélni, szerinte a felesége elégedetlen. A feleség úgy gondolja, hogy ez egy nagyon fontos eleme a kapcsolatnak, úgy érzi, hogy ő tűr, de a férj szinte élvezi, hogy nincs közöttük testi kapcsolat. Felveti, de el is veti a kapcsolatból való kikacsintgatás lehetőségét.

Kedves ..., javaslom szexuálpszichológus felkeresését. Ha mindketten akarják, és mindketten tesznek erőfeszítéseket, akkor meg tud oldódni a probléma. Teljesen normális és természetes dolog, hogy ha valakinek az életében tartósan nincs jelen a szex, akkor hiányérzet és elégedetlenség keletkezik. Fontos lenne tudni, hogy egyébként milyen ez a házasság, más szempontokból mennyire működik jól. A pornó túlzott mértékű fogyasztásáról le kell szokni ahhoz, hogy normalizálódjon a szexuális élet egy valódi személlyel. A gyógyszerek mellékhatása lehet libidózavar, okozhatják a vágy csökkenését, a gyógyszert felíró pszichiáterrel lenne érdemes megbeszélni, hogy tudják-e olyan gyógyszerrel helyettesíteni a kezelés során, amely nem okoz ilyen problémát. Fontos kérdés az is, hogy amíg működött a szexuális életük, abban az időben más gyógyszereket kapott-e a férje, mint 2010 óta? Úgy látom, hogy Ön próbál mindent megtenni a kapcsolat megtartása, jobbá tétele érdekében. Kérdés, hogy ebben mennyire partner a férje? Ez a szekér csak akkor megy előre, ha ketten tolják. A kikacsintgatás hosszú távon nem megoldás, önértékelési és bizalmi nehézségeket hozhat, tehát más természetű, újabb problémákat okozhat. Természetesen a döntés az Ön kezében van, sok sikert kívánok!

írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.huFriss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük