Miért pszichológushoz forduljak a problémámmal?

2018. Aug. 19.
Kedves Kérdező, én a lelki munkában hiszek, amelyhez társként leginkább a pszichológus képzett. Ha elsőre nem is mindig könnyű megtalálni a megfelelő szakembert, akiben úgy érzed, hogy bízhatsz, akivel egymásra tudtok hangolódni, akkor is érdemes tovább keresni, hiszen sok szakma képviselőjénél láthatjuk, hogy nem egyformák.
A lélek működéséről a pszichológusok tanulnak sok éven át az egyetemi keretek között, és aztán szakképzéseken, a pszichológus tudja feltenni azokat a kérdéseket, sok kérdést, amelyek segítségével el tudsz indulni Önmagad, és az érzéseid jobb megértése felé, amely a változás első lépése, és együtt, a pszichológus kísér végig azon az úton, ahol teljesen és csakis személyre szabottan, fel lehet tárni az okokat, az érzelmeket el lehet kezdeni máshogy kezelni, változik a viselkedés is, tehát érzelmi és gyakorlati oldalon is előre lépés, magabiztosabb, önmagát jkobban szerető emberré vlik az a személy, aki ebben elindul. Szerintem nem létezik valódi külső oldás, varázspálca, mert mindenki önmagát ismeri a legjobban, ezért a segítségért forduló nagyon aktív közreműködésével lehet csak tartós, mély, életre szóló változást elérni.

írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.huFriss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük