Becsapom a gyermekem?

2011. Aug. 28.
Az életünkben gyakran adódnak váratlan helyzetek, amelyeket többségünk nehezen visel. A gyermek lelke sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb, ezért az ő esetükben mélyebb sebeket ejthetnek az olyan szituációk, amikor valamit gondolnak, remélnek, és az utolsó pillanatban kiderül, hogy mégsem úgy lesz.
Természetesen nem a spontaneitás varázsa ellen szól ez a cikk, hanem a gyermeket negatívan érintő változások témakörét érinti.

Legtöbbször a szülő jót akar, mégis rosszat tehet a „még nem mondtuk el neki” állásponttal. A gyermekek nagyon fejlett intuícióval rendelkeznek, és elsőrangú megfigyelők, gyakran érzik ilyenkor, hogy valami nincs rendben, csak esetleg még nem tudják, hogy mi az.
Az ígéretek betartása és a következetesség rendkívül fontos a nevelésben és a gyermek bizalmának szempontjából. Különösen fontos felkészíteni őt betegség, kórházba kerülés, költözés, óvoda- illetve iskolaváltás esetén. Az őszinteséget értékelik a gyermekek, biztonságot és stabil kereteket, megnyugvást kapnak általa.

Ha úgy érzed, hogy néha nagyon nehéz jó szülőnek lenni, de szeretnél hatékonyan megbirkózni a gyermeknevelés nehézségeivel, és olyan gyermeket nevelni, akire büszke lehetsz, akkor jelentkezz a Szülővé válni Tréningre a NőiLélek.hu-n!

írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.huFriss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük