Vizsgaidőszak utáni ritmusváltás

2012. Feb. 26.
Túl vagyunk a vizsgaidőszakon, végre mindenki kifújhatja magát, bárhogy is alakult, vége!
Sokszor egy érdekes gyászreakciót tapasztalunk, amikor befejezünk valamit, ami nagyon sok energiát, időt igényelt a részünkről. Az ember azt sem tudja, hogy hirtelen mihez kezdjen?
Először jó érzés a semmittevés is, lehet nézni a plafont, engedhetjük, hogy kiüresedjen kicsit a fejünk. Kipihenjük magunkat, és jöhet a feltöltődés, hiszen újra indul a szorgalmi időszak.

Itt viszont van, aki megtorpan. Többször hallottam már, hogy akár tétovázásba is torkollhat ez a gondolatsor.
Feltesszük magunknak a kérdéseket: „Biztos, hogy ezt akarom?” Talán elkényelmesedtünk a vizsgaidőszakban, ami a napi rendszeres utazást, és teendőket illeti, nehéznek tűnhet újra felvenni a ritmust. Talán a vizsgák utáni pihenés miatt még könnyen kicsúszik a kezünkből az idő, amelyet viszont hamarosan újra strukturálnunk kell. Felmerülhet, hogy vonzóbb egy külföldi lehetőség, vagy a halasztás is opció.

Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban a céljainkat: miért is vagyunk itt? Mi vonzott minket, amikor jelentkeztünk és elkezdtük az egyetemet? Mit szeretnénk elérni? Mennyire értékes számunkra a diploma? Hogyan tudjuk mozgósítani magunkat a folytatás érdekében? Érdemes visszaállítani a korábbi motivációt, és az egyetemmel ütköző céljainkat időben későbbre helyezni, hogy zökkenőmentesen induljon az új időszak. Ez valakinek könnyebb, valakinek nehezére esik, de kivétel nélkül mindenki számára elérhető, megvalósítható!

Sok sikert kívánok az új kezdethez!

A témához kapcsolódó cikk:
Javaslatok a vizsgákra való készüléshez


írta: Csizmadia Dóra

 Vissza az írásokhoz

Legutóbbi írások
Kulcsszavak
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.huFriss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük