Gyermek és halál

2011. Aug. 28.
Mindannyiunknak előbb-utóbb szembe kell nézni a megváltoztathatatlannal. A halált sokszor mi magunk sem értjük, nem tudjuk felfogni, feldolgozni. Még nehezebb feladat ez a gyermekek számára. Azt, hogy ők hogyan élik meg a környezetükben történt halálesetet, nagyban függ a szülők, családjuk, szeretteik kommunikációjától.
Tovább  
list_separator.png

Baba mellett iskola illetve munka?

2011. Aug. 28.
A kicsik életében a legmeghatározóbb az első három év. Rendkívül hangsúlyos ilyenkor, hogy mennyi időt töltünk vele, hogyan bánunk és foglalkozunk vele. Természetesen az idő minősége is számít, hiszen ha csak fizikailag egy térben foglalunk helyet, de nincs semmilyen kontaktus, az eltér attól, mintha valójában a gyermekünkre figyelünk, kommunikálunk vele, megsimogatjuk, megöleljük. Ez utóbbit hívjuk minőségi időnek.
Tovább  
list_separator.png

Becsapom a gyermekem?

2011. Aug. 28.
Az életünkben gyakran adódnak váratlan helyzetek, amelyeket többségünk nehezen visel. A gyermek lelke sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb, ezért az ő esetükben mélyebb sebeket ejthetnek az olyan szituációk, amikor valamit gondolnak, remélnek, és az utolsó pillanatban kiderül, hogy mégsem úgy lesz.
Tovább  
list_separator.png

Tesztelem a gyermekem

2011. Aug. 27.
Nagyon fontos az, hogy a gyermekre milyen tényezők hatnak, amikor a teljesítményét mérjük, illetve gyakorlunk vele. Mindannyian szeretnénk kihozni gyermekeinkből a képességeik szerinti lehető legtöbbet, ehhez azonban figyelembe kell vennünk a külső körülményeket és a belső jelenségeket is.
Tovább  
list_separator.png

A dicséret ereje

2011. Mar. 20.
Számos kutatás alátámasztotta korábban, és napjainkban is, hogy a dicséretnek, elismerő szavaknak, pozitív megerősítésnek milyen varázslatos ereje van, szemben a negatív megerősítéssel, szidással, elmarasztalással, amely komoly károkat okozhat.
Tovább  
list_separator.png

Hozzáállás probléma esetén

2011. Mar. 20.
Ha probléma jelentkezik a családban, vagy a hozzánk közel álló személyek valamelyikénél, az nem jelenti feltétlenül, hogy valaki hibát követett el. Minden probléma egyedi feltárást, egyéni megoldást, és nagyon szeretetteljes, elfogadó hozzáállást kíván. Nem cimkézhetjük, skatulyázhatjuk be a személyt.
Tovább  
list_separator.png

Tökéletes szülő?

2011. Mar. 20.
Tökéletes szülő nincs, és nem is szükséges, hogy legyen. Tökéletes szülőként hogyan segíthetnénk gyermekeinknek, hogy felkészüljenek a világ tökéletlenségére, és megfelelő legyen a copingjuk, azaz a megküzdésük a megpróbáltatásokkal szemben?
Tovább  
list_separator.png
Csizmadia Dóra Dalma pszichológus

Csizmadia Dóra Dalma

diplomás pszichológus
klinikai szakpszichológus-jelölt
+36.20.394.2020
info@csizmadiadora.hu







Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalunkon sütiket használunk a jobb működésért. További információk
Nem fogadom el
Rendben
Beállításait mentettük